Aksaray Belediyesi gönül Belediyeciliği hizmetlerini sürdürüp vatandaşların temel İhtiyaçlarını karşılayacak insan odaklı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Aksaray Belediyesine ait kullanılmayan 500 dönümlük atıl vaziyette bekleyen araziden 60 ton nohut hasadı gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta hasadı gerçekleşen nohutlar Aksaray Ziraat Odası tohum eleme tesislerinde paketlenerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere hazır hale getirildi. Bitkisel tarım üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Aksaray’da suyu tasarruflu kullanma adına tarımda kuraklığa dayanıklı ve az suya ihtiyaç duyan “azkan” cinsi nohut üretiminden den olumlu sonuç alan Aksaray Belediyesi bu anlamda çiftçilere de rol model oldu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer üretilen nohutların paketleme sürecini Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile beraber takip etti. Sosyal Belediyeciliğin gereğini yerine getiriyoruz diyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. “Bereketli bir tarım sezonu yaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta hasadını gerçekleştirdiğimiz 60 ton nohudun bugün paketleme işlemini de gerçekleştirerek 12 bin 500 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaştırmak için hazır hale getirdik. Tarım şehri olan Aksaray’da Üreten ve paylaşan Belediyecilik hizmeti vermekten mutluluk duyuyorum. Toprağın ve tarımın öneminin her geçen gün arttığı bu dönemde üreterek, paylaşarak ülkemize ve şehrimize katkı sağlıyoruz. Tüm üreticilerimize bolluk ve bereket dolu bir hasat sezonu diliyorum” dedi.
Lütfen tüm alanları doldurunuz!
Soru:
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Beyaz peynir ve karpuz saati
İÇİM SÜT, TİRE’DEKİ YENİ YATIRIMIYLA ÜRETİM VE İHRACAT KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR
Ege Bölgesi'nde gıda sektöründe ihracatını en çok artıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu
Nebyan Doğal'a İş Girişim Sermayesi'nden 2 milyon dolarlık yatırım
MİGROS DENİZ MARKET YAZ SEZONUNA MERHABA DEDİ
MANTAR İLE MERHABA' PROJESİ ORGANİK ATIKLARDAN KÜLTÜR MANTARINA
Bayram sofralarından sebzeyi de eksik etmeyin!
Bayramda Et Tüketiminizi Sağlıklı Planlayın