Telefon
WhatsApp
Besinlerin olumlu etkisini arttıracak 25 öneri

Çiğneyin ya da dövün!

Sarımsağı çiğneyerek ya da havanda dövülmüş olarak tüketin. 

 

5 dakika yeterli!

Brokoliyi uzun süre pişirmeyin, 5 dakika yeterli!

 

Demir onsuz yapamaz 

Demir emilimi için yanında C vitamini zengin besin tüketin. Örneğin etin yanında bol limonlu yeşil ve kırmızı biberden zengin bir salata tüketin.

 

Bu ikiliyi ayırmayın

Zerdeçalı karabiber ile birlikte sıcak yemeklerde kullanın.

 

Çayınızı güçlendirin! 

Demlediğiniz yeşil çaya 1 tatlı kaşığı doğal bal ekleyin, antioksidan değeri artsın. 

 

Ezin ya da öğütün

Karanfili havanda ezerek veya öğüterek çaylarınıza ekleyin. 

 

K2 desteği var mı? 

D vitamini takviyelerinizin K2 destekli olmasına dikkat edin.

 

Pişirmeyin, çiğ tüketin

Ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumları çiğ olarak tüketin.

 

Saklayın ama öğütmeden!

Keten tohumunu öğütmeden saklayın. Tüketeceğiniz zaman 1-2 tatlı kaşığı öğütüp bekletmeden kullanın.

 

Meyveleri kabuklarıyla yiyin

Elma, armut gibi meyveleri karbonatlı suda bekleterek tarım ilaçlarından arındırdıktan sonra vitaminlerinden daha fazla faydalanmak için kabuklarını soymadan tüketin.

 

Kızartmayın, fırınlayın! 

Balık kızartıldığında omega 3 azalır. Fırın veya ızgara şeklinde pişirin. 

 

Filizlendirip pişirin

Kurubaklagilleri bir gece önceden ıslatın, hatta filizlendirdikten sonra pişirin.

 

Pişmiş olarak tüketin

Domatesi pişirdiğinizde likopenden daha fazla faydalanırsınız.

 

Probiyotik kazanın 

Süt yerine yoğurt veya kefir tüketin. Sindirimi daha kolaydır ve probiyotik kazanmış olursunuz.

 

Rafineden uzak durun

Rafine değil, kabuklu, lifli olan tam tahılları tercih edin.

 

Sızmadan vazgeçmeyin

Zeytinyağını sızma olarak kullanın, ışıksız ortamda saklayın. Sebze yemeklerinizde ve salatalarınızda zeytinyağı kullanırsanız vitamin mineral emilimi artar. 

 

Tuzunuzu karanlıkta saklayın

Tuzunuzu iyot kaybı olmaması için ışıksız ortamda saklayın. 

 

Olgunları seçmeyin!

Muz, elma ve kiviyi olgunlaşmamış olarak tercih edin. 

 

Bitki çaylarını kısa süre demleyin 

Yaprak ve çiçeklerinden yararlandığımız bitki çaylarını uzun süre kaynatmayın, 5 dakika demleyin.

 

Bıçak kullanmayın 

Yeşil sebzeleri bıçakla keserek değil elinizle bölerek hazırlayın. Sebze ve meyveleri kesip doğradıktan sonra bekletmeden tüketin. 

 

O kadar da bekletmeyin!

Pişmiş yemeğinizi 2 saatten fazla oda sıcaklığında bekletmeyin, buzdolabında ise 2 günden fazla kalmamalı. 

 

Stresinizi yönetin

Stres sindirimi olumsuz etkiler, besin öğeleri işe yaramaz hale gelir. 

 

Tütün kullanmayın 

Sigara besin emilimini azaltır. 

 

Acele yok! Bir saat bekleyin

Çay ve kahvenizi yemekten 1 saat sonra tüketin. 

 

Hemen pişirin

Dondurulmuş sebzelerinizi, çözülmesini beklemeden pişirin.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 35 31 1 96
2 FB  Fenerbahçe 34 28 1 89
3 TS  Trabzonspor 35 18 13 58
4 İBFK  Başakşehir 35 16 12 55
5 BJK  Beşiktaş 35 16 13 54
6 ALNY  Alanyaspor 35 12 10 49
7 KSM  Kasımpaşa 35 14 14 49
8 ÇRZ  Ç.Rizespor 35 14 14 49
9 SVS  Sivasspor 35 12 11 48
10 ANT  Antalyaspor 34 11 11 45
11 ADS  Adana Demir. 35 10 11 44
12 SAMS  Samsunspor 35 11 15 42
13 KYS  Kayserispor 35 11 13 41
14 MKE  Ankaragücü 35 8 12 39
15 FKGK  Karagümrük 35 9 16 37
16 KON  Konyaspor 34 8 14 36
17 GFK  Gaziantep FK 35 9 18 35
18 HTY  Hatayspor 35 7 15 34
19 PNDK  Pendikspor 34 7 18 30
20 İST  İstanbulspor 35 4 24 16

Yazarlarımız

Merkez Nöbetçi Eczaneler

Adıyaman/Merkez
Pınar Eczanesi
0416 213 52 17
Yunus Emre Mah. Şifa Cad. 29139. sokak 400 Yataklı Araştırma Hastanesi karşısı No:20/12-F


Adıyaman/Merkez
Mehmetyapıcı Eczanesi
0416 214 21 39
Atatürk Cad İş Bankası Merkez Çarşı Şubesi yanı No:40/B


Adıyaman/Merkez
İlkay Eczanesi
0416 216 75 51
Altınşehir Mah. Gazihan Cad. AltınŞehir 6 Nolu ASM Karşısı Güloğlu Pastanesi yanı No:12


Sinop/Merkez
Başak Eczanesi
03682615711
KEFEVI MAH. HAKIMIYET CADDESI NO:6/1


E-Bülten Aboneliği