Erzincan'ın İliç ilçesinde, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde gıda denetimleri sıklaştırıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetmenleri, ilçedeki gıda üretim, satış ve toplu tüketim noktalarında denetimlerini artırdı. Erzincan'da gıda kontrol ve denetim çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Ramazan ayı öncesinde denetimlerini artıran İliç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, gıda güvenilirliğinin etkin ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amacıyla denetimleri "Çiftlikten/Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği" prensibi ile gıda zincirinin her aşamasında yapıyor. Gıda güvenilirliğinin önemli bir bölümünü oluşturan gıda hijyeninin teminine yönelik yürütülen denetim ve kontroller; birincil üretim aşamasından tüketiciye kadar gıda zincirinin tüm aşamalarında; işletmelerin onay/kayıtları ile şüphe, şikayet, izleme, izlenebilirlik, gözetim ve denetim gibi farklı hizmet ve tekniklerin tümünü içeriyor. İliç ilçesinde bulunan 67 gıda üretim, satış ve toplu tüketim noktasını denetleyen ekipler, işletme sahiplerini uymaları gereken kurallar noktasında da bilgilendiriyor. Yapılan denetimlerde halk sağlığının korunması için denetimler büyük bir titizlikle yürütülüyor. Tüketicilerin de bilinçli hareket etmeleri, uygun olmayan durumlarda Alo 174 Gıda Hattını arayarak şikâyetlerini dile getirmeleri büyük önem arz ediyor.
Lütfen tüm alanları doldurunuz!
Soru:
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
Beyaz peynir ve karpuz saati
İÇİM SÜT, TİRE’DEKİ YENİ YATIRIMIYLA ÜRETİM VE İHRACAT KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR
Ege Bölgesi'nde gıda sektöründe ihracatını en çok artıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu
Nebyan Doğal'a İş Girişim Sermayesi'nden 2 milyon dolarlık yatırım
MİGROS DENİZ MARKET YAZ SEZONUNA MERHABA DEDİ
MANTAR İLE MERHABA' PROJESİ ORGANİK ATIKLARDAN KÜLTÜR MANTARINA
Bayram sofralarından sebzeyi de eksik etmeyin!
Bayramda Et Tüketiminizi Sağlıklı Planlayın