İzmir’de 2 dekar alanda ejder meyvesi üretimi yapan Semih Elmas’ın işletmesinde, Temmuz-Aralık ayları arasında yıllık ortalama 6.5 ton ejder meyvesi üretiliyor. Üretilen meyvelerin bir kısmı Avrupa’ya ihraç edilerek, yerel ve uluslararası pazarda önemli bir yer edinmiş durumda. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, işletmede yaptığı incelemelerde örtü altı yetiştiriciliğin sağladığı avantajlara ve ejder meyvesinin ekonomik katkısına dikkat çekti. İzmir'in tarımsal çeşitliliğine Ejder Meyvesi katkısı Şahin, “Bu işletme, modern tarım teknikleri ve yüksek üretim kapasitesiyle örnek bir model oluşturuyor. Bu tür girişimlerin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, bölgenin tarımsal potansiyelini artıracaktır,” dedi. Semih Elmas, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ejder meyvesi üretimi, doğru yöntemler ve iyi planlama ile oldukça kârlı bir iş olabilir. Desteklerinden dolayı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı. Ziyaret sırasında, ejder meyvesi üretim süreci ve ihracat olanakları hakkında teknik detaylar paylaşılırken, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Lütfen tüm alanları doldurunuz!
Soru:
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Benzer Haberler
İBB, İSTANBULLU ÇİFTÇİLERE VERDİĞİ DESTEĞİN MEYVELERİNİ TOPLUYOR
“Don kirazı, kiraz verimi vurdu”
Tarımsal örgütlere yönetmelik ayarı
İklim Kanunu 'Resmi'leşti...
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL, “PAMUK ÜRETİCİSİ 3 SEZONDUR ZARAR EDİYOR ALIM FİYATI EN AZ 30 TL OLMALI
Başkan Bozbey: Çiftçimize verdiğimiz destekler artarak devam edecek
Kuru meyve sektöründe 12 ihracat şampiyonunun 11'i Egeli
Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe 24 ihracat şampiyonunun 13’ü Egeli