Telefon
WhatsApp
Kırmızı et üretiminde artış

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini yayımladı.

Kırmızı et üretim tahmini, Tarımsal İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırmasından elde edilen demografik verilere dayalı olarak belirlenen "Kasaplık Güç Oranı" ile hesaplanan "iç popülasyondan kesilen hayvan sayısı" ile "ithalattan kesilen hayvan sayısı"nın ortalama karkas ağırlıkları ile çarpılması suretiyle elde edildi.

Buna göre 2022 yılında 2 milyon 191 bin 625 ton olan kırmızı et üretimi, 2023 yılında yüzde 8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton olarak tahmin edildi.

Bu kapsamda bir önceki yıla göre sığır eti üretimi yüzde 6,2 artarak 1 milyon 670 bin 606 ton, koyun eti üretimi yüzde 16,3 artarak 569 bin 66 ton, keçi eti üretimi yüzde 11,3 artarak 128 bin 989 ton, manda eti üretimi ise yüzde 13,3 artarak 15 bin 386 ton oldu.

Son 10 yıla ilişkin kırmızı et üretim tahminleri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2014 yılında 1 milyon 123 bin 59 ton iken 2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 tona ulaştığı gözlendi.

Kırmızı et üretiminin hayvan türlerine göre dağılımı, 2023

.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız

Merkez Nöbetçi Eczaneler

Adıyaman/Merkez
Erkan Eczanesi
0416 214 30 50
Yunus Emre Mah. Şifa Cad. 29139. Sokak 400 Yataklı Araştırma Hastanesi Acil kavşağı karşısı No:12/A


Adıyaman/Merkez
Emek Eczanesi
0416 214 61 92
Eskisaray Mah.Gölbaşı Cad. Maraş Pastanesi yanı No:60


Adıyaman/Merkez
İlkay Eczanesi
0416 216 75 51
Altınşehir Mah. Gazihan Cad. AltınŞehir 6 Nolu ASM Karşısı Güloğlu Pastanesi yanı No:14/B


Sinop/Merkez
Serkan Eczanesi
03682619988
GELİNCİK MAH.FATİH CAD. GÜZEL SİTE A BLOK NO.23/A


Karaman/Merkez
Ihlamur Eczanesi
0338 213 62 78
8 NOLU SAĞLIK OCAĞI CİVARI ZEMBİLLİ ALİ EFENDİ MH. AHMET YESEVİ CD. NO:72/B KARAMAN


Karaman/Merkez
Handan Eczanesi
0338 214 33 33
FENARİ MAH. MOLLA FENARİ CAD. BELEDİYE İŞHANI ZEMİN KAT NO: 2/E KARAMAN


E-Bülten Aboneliği