Migros Aile Kulübü sürdürülebilir yaşam ve toplumsal fayda odaklı sistemlere bir yenisi daha ekledi. Yalova Migros Aile Kulübü'nün, Yalova Halk Eğitim Merkezi ve Yalova Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü 'Doğal Lezzet Sıfır Atık Yaşamı: Mantar ile Merhaba' projesi, 4 Haziran'da mutfak atölyesinde düzenlendi. Projeyi başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.
Yoğun ilgi gören ve 11 hafta süren proje kapsamında değerlendirmeye alınan 21 yılda, evlerde oluşan organik ataklar dönüştürülerek yenilebilir ve tıbbi mantar üretimi gerçekleştirildi. Katılımcılar, kendi ürettikleri kültür mantarlarını kullanarak sağlıklı tarifeler hazırladıkları mutfak atölyelerinde hünerlerini sergiledi. Vegan işkembeli mantar çorbası gibi yaratıcı tarifler, etkinliği izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.
Uygulamalı eğitimler verildi
Eğitimler, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mikolog (tıbbi mantar uzmanı) Dr. Selime Semra Erol'un koordinatörlüğünde gerçekleşti. Programda mantar hücrelerinin temellerinden kompost tekniklerine kadar pek çok referans alınmıştır. Ayrıca bu eğitimleri işe dönüştürmeyi düşünen bireyler için girişimcilik destekleri hakkında bilgiler verildi.
Hedef, mutfak atıklarını değerlendirerek çevre bilincini arttırmak, sağlıklı beslenme oluşturmak oluşturmak
Proje ile, mutfak atıklarını değerlendirerek çevre bilincinin ortaya çıkması, doğal ve sağlıklı beslenmenin sağlanması, geri dönüşüm ve sürdürülebilir gıda birimlerinde toplumsal etki üretimi ve bu yolla aile ekonomisine de katkı sağlanması hedeflendi. Katılımcılar, eğitimin sonunda sıfır atılım formülüyle tanışarak bu alanda bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı buldu.
Migros Aile Kulüpleri'nin yerelde yarattığı sosyal faydanın güçlü bir örneği olan proje, sürdürülebilirlik odaklı yaklaşım ve uygulamalı eğitimlerle birlikte bunlardan tam olarak yararlanılmadı.
|
Benzer Haberler
MANTAR İLE MERHABA' PROJESİ ORGANİK ATIKLARDAN KÜLTÜR MANTARINA
Bayram sofralarından sebzeyi de eksik etmeyin!
Bayramda Et Tüketiminizi Sağlıklı Planlayın
Ayranın en lezzetli hali bayram sofraları daha keyifli
“Yeterli ve dengeli beslenmede, süt ve süt ürünlerinin önemli bir yeri var”
Sağlıklı bir geleceğin yolu sütten geçiyor
ABD'ye gıda ihracatında Ege farkı
Sofralık zeytin ihracatı 250 milyon dolara koşuyor