Telefon
WhatsApp
Samsun’da Fındık Üreticilerine Önemli Uyarılar: Hasat ve Depolama Tekniklerine Dikkat

Samsun’da 1.249,679 dekar alanda yetiştiriciliği yapılan, ekonomik öneme sahip fındığın üretim sezonu boyunca verim ve kalite artışı sağlamak için budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat, harman ve depolama gibi teknik uygulamaların gereği gibi yapılması gerektiğini belirten İl Müdürü İbrahim Sağlam, üreticilere önemli uyarılarda bulundu. Hasat Öncesi Hazırlık İbrahim Sağlam, fındık hasadı esnasında üreticilerin dikkat etmesi gereken hususları şu şekilde açıkladı: “Fındık hasadına başlanmadan önce bahçelerde genel temizlik yapılmalıdır. Hasadı güçleştirebilecek yabancı otlar biçilerek temizlenmelidir. Bahçelerimizin önemli bir kısmı karışık çeşitlerle kurulu olduğundan, farklı çeşitler aynı zamanda hasat olgunluğuna gelmemektedir. En uygun yöntem, farklı çeşitlerin ayrı ayrı ve olgunlaştıklarında hasat edilmesidir. Fındıkların hasat olgunluğuna geldiği bazı özelliklere bakılarak anlaşılmaktadır. Bu özellikler; zurufların iyice kızarması, fındık tanelerinin zuruf içerisinde hareket etmesi, sert meyve kabuğunun ¾ nispetinde kızarması ve iç fındığın kendine has sertlik ve tadının olması, sağlam ve dolgun meyveleri taşıyan dalların sallandığı zaman mevcut meyvelerin ¾’ünün daldan dökülmesi ile belirlenir.” 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Yazarlarımız

Merkez Nöbetçi Eczaneler

Adıyaman/Merkez
Mehmetremzibaybatmaz Eczanesi
0536 798 07 16
Yunus Emre Mah. Şifa Cad. 29139. Sokak 400 Yataklı Araştırma Hastanesi Acil Kavşağı Karşısı No:12/C


Adıyaman/Merkez
Derman Eczanesi
0416 216 19 00
Turgut Reis Mah. 153. Sokak Devlet Eski Hastanesi araç giriş kapısı karşısı No:29/A


Adıyaman/Merkez
Selin Eczanesi
0416 202 04 40
Yeni Mahalle 26189. Sokak 3. çevre yolu Bağırlar halı saha güneyi, 10 Nolu Şehit Mehmet Orhan ASM yanı No:17


E-Bülten Aboneliği