Samsun’da Gıda Kontrol Toplantısı Yapıldı
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından, İl Müdürlüğü ve 17 İlçe Müdürlüğünde görev yapmakta olan Gıda Kontrol Görevlilerine yönelik Samsun Zirai Karantina Müdürlüğü Toplantı Salonunda Gıda Kaynaklı Hastalıklara İlişkin Resmi Kontrol Prosedürü ve Bakanlık tarafından güncellenen Gıdanın Resmi Kontrolü ve İdari Yaptırımlar Prosedürü ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşma hakkına herkesin sahip olduğunu, bunun için İl - İlçe Müdürlüklerince yapılan denetimlerin daha da arttırılması gerektiğini, gıda ile ilgili kanunların ve prosedürlerin sürekli değişikliğe uğradığını, güncellendiğini ve bunların takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam; ayrıca gıda denetimlerinde uygulanan idari yaptırım ve cezaların her geçen gün arttığını ve bununda güvenilir ve sağlıklı gıda üretiminde etkili olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında İl Müdürü İbrahim Sağlam, “5996 Sayılı Kanun Değişikliği ile Resmi Kontroller ve neticesinde uygulanan iş, işlem ve idari yaptırımlara ilişkin yaşanan hukuki süreçler sonucunda; Gıdanın Resmi Kontrolü ve İdari Yaptırımlar Prosedüründe değişiklik ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Yeni hazırlanan prosedürün bu ihtiyaçlara daha iyi cevap vereceğini düşünüyorum.” dedi. İl ve İlçe Müdürlüğünden toplantıya katılım sağlayan İlçe Müdürleri ve Gıda Kontrol Görevlilerine Gıda Kaynaklı Hastalıklara İlişkin Resmi Kontrol Prosedürü hakkında ve Bakanlık tarafından güncellenen Gıdanın Resmi Kontrolü ve İdari Yaptırımlar Prosedürü hakkında bilgilendirme eğitimi verilerek toplantı sonlandırıldı.
Benzer Haberler
Beyaz peynir ve karpuz saati
İÇİM SÜT, TİRE’DEKİ YENİ YATIRIMIYLA ÜRETİM VE İHRACAT KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR
Ege Bölgesi'nde gıda sektöründe ihracatını en çok artıran hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü oldu
Nebyan Doğal'a İş Girişim Sermayesi'nden 2 milyon dolarlık yatırım
MİGROS DENİZ MARKET YAZ SEZONUNA MERHABA DEDİ
MANTAR İLE MERHABA' PROJESİ ORGANİK ATIKLARDAN KÜLTÜR MANTARINA
Bayram sofralarından sebzeyi de eksik etmeyin!
Bayramda Et Tüketiminizi Sağlıklı Planlayın